Hatha Yoga

 Onze ware natuur, onze ziel is goddelijk. Zo hebben de oude wijzen (rishi’s) ons geleerd. Satchitananda: Bestaan, Kennis en Gelukzaligheid, dat is onze kern. Yoga is het éénworden met onze ware natuur. Yoga is een eeuwenoude filosofie, maar ook een wetenschap. Heel praktisch eigenlijk. Als je dit doet, gebeurt er dat.

Het pad van yoga geeft je alle aanwijzingen om je op weg te helpen. Want yoga is meer dan de -soms ingewikkelde- lichaamshoudingen die we kennen. De basis is een prachtige filosofie, die uitlegt waarom we ons zo vaak onvoldaan voelen. Hoe kunnen we gelukkig worden?

Naar binnen keren, zo staat in de Yogasutra’s van Patanjali. Het lichaam is de tempel van de ziel. De yogahoudingen helpen je daarbij. Soepeler worden, blokkades tegenkomen en opruimen, gezonder worden. Tot inzicht komen. Zelfinzicht. De yogahoudingen bereiden het lichaam voor om de stilte in jezelf te vinden. Want daar, in de stilte heerst het Zelf.

Hatha Yoga behoort tot één van de oudste normen. Veel yogavormen die nu zo populair zijn, zijn afgeleid van Hatha Yoga. Bij Hatha Yoga staat het lichaam centraal. Via de lichaamshoudingen bereiden we het lichaam voor om in stilte te kunnen zijn. want dat is de kern van yoga.
Ik geef een gematigd dynamische yogales, waarbij ook mannen van harte welkom zijn. Yoga is een individueel proces. Iedereen oefent op zijn eigen niveau en leert zijn eigen mogelijkheden en beperkingen kennen. Want de yogahoudingen zijn geen doel op zich, maar een middel om contact te maken met je Zelf.