Nieuwsbrief Zomer 2020

jun 12, 2020

Voorjaar 2020

Het voorjaarsseizoen zit er op! Na weken thuis te hebben moeten oefenen, mochten we weer samenkomen en gezamenlijk yoga doen. Zo konden we het seizoen “feestelijk” afsluiten: buiten in de tuin yoga! Het was droog en zonnig, maar flink veel wind en de temperatuur viel ’s avonds wat tegen. Maar toch: de reacties waren heel positief en het was voor herhaling vatbaar! Voor mij was het heerlijk jullie weer te zien en naderhand in levende lijve jullie een goede zomer toe te wensen.

Zomer 2020

De vakantieperiode breekt aan en zal de yogastudio gesloten zijn tot 1 september. Hopelijk mogen we dan weer lessen volgen binnen in onze eigen fijne ruimte. Eventuele maatregelen van de overheid en het RIVM nemen we over, maar daarover op een later tijdstip meer.

Inmiddels wordt er gewerkt aan een nieuwe website. De huidige is al jaren in de lucht en was toe aan vervanging en nieuwe mogelijkheden. Daarvoor was er afgelopen week een fotoshoot in het Wisentbos. In alle vroegte, het was nog stil met prachtig licht lag fotografe Kirsten Groeneveld van ineenflits.nl in het gras om de asana’s vast te leggen. Het resultaat is er naar. Ik ben benieuwd wat jullie van de nieuwe website gaan vinden. Ergens in juli moet hij in de lucht zijn.

21 juni 2020

De Verenigde Naties hebben 21 juni tot Internationale Yoga dag bestempeld. Over de hele wereld zijn er die dag vele activiteiten op het gebied van yoga. In alle vroegte zijn er miljoenen mensen op de been om de zonnegroet te doen, asana’s te oefenen en te mediteren. Vanaf mijn vakantieadres doe ik mee aan het Yogafestival. Dat is een online festival, met vertrouwde namen als Ron van der Post en Marcel Kooij. En vanuit India: Yogananda! Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je met allerlei activiteiten meedoen: dynamische yoga, yin yoga, yoga nidra, lezingen, meditaties, ayurveda en muziek. Voor meer informatie: kijk op www.dynamischeyoga.nl/sadhanaonlinefestival.

De tijd tot 1 september

Wat gaan we doen in al die weken tot aan september, als de studio weer open gaat? De komende tijd is er misschien wel ruimte in de agenda om de verstuurde lessen opnieuw af te luisteren en mee te doen met de oefeningen. Het lichaam geregeld laten bewegen heeft zo zijn voordelen en zijn uitwerking. Voor- en achteroverbuigingen, zijwaarts en torsies. Een balans oefening en een omgekeerde houding. Een oefening voor de buikspieren…? ? Zo heb je voor jezelf al snel een kort programma samengesteld. Maar voor de volledigheid: yoga zonder meditatie is geen yoga. Kies elke dag een moment om te ZITTEN. Hoe eenvoudig klinkt dat? Het is een hele uitdaging dit in te passen in je dagelijkse ritme. Je mind zal protesteren en uitvluchten bedenken. Hoe interessant is het hiernaar te kijken. Wat weerhoud je ervan? Zitten in stilte is de moeilijkste oefening. De focus op de adem. De aandacht naar binnen gekeerd. De mantra herhalen…

Zitten in stilte leidt tot het hoogste doel, dat waarnaar we zo verlangen. De stilte in jezelf…

Ik wens jullie een fijne zomer!

Namaste